keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Blogi muuttaa muotoaan!


Kosken Rannalta -blogi on palvellut pohjalaisissa rakennusperintöasioissa ja siinä on tiedotettu erityisesti Kitinojan Perinnekylän syntymisestä Koto-projektin aikana 2010-2013. Sittemmin tänne on ilmaantunut vain harvakseltaan satunnaisia päivityksiä. Asiat ovat siirtyneet uusiin osoitteisiin!

Mistä voi jatkossa lukea Kitinojan perinnekylän kuulumisia?


Kitinojan perinnekylä oli Seinäjoen asuntomessujen oheiskohteena viime kesänä 2016 ja tavoitti asuntomessujen historian oheiskohteiden suurimman kävijämäärän, mistä me toteuttajat olemme hyvin iloisia!  Monet bloggarit auttoivat tavoittamaan oikeaa kohdeyleisöä ja sosiaalinen media osoitti tehonsa - kiitos kaikille osallistuneille! Varsinaisena kohdetalona perinnekylässä oli Elina ja Mika Widgrenin talo, vaan kovasti kysymyksiä esitettiin myös naapurissa olevasta Maria ja Juha Paalijärven talosta. Widgrenin talosta ja elämänmenosta kertova blogi löytyy tästä: http://italianpunainenparitupa.blogspot.fi/  ja Paalijärven talosta ja elämänmenosta kertova blogi löytyy tästä:  http://taloahonlaidalla.blogspot.fi/ 

Nämä kaksi taloa ovat perinnekylän ensimmäiset valmistuneet talot - toinen on siirretty vanha talo, toinen uudesta hirrestä perinteiseen pohjalaismalliin rakennettu uudistalo. Kolmas tontti on myyty, ja siihen haetaan parhaillaan sopivaa siirtokohdetta sellaisesta paikasta, josta talo on syystä tai toisesta pakko hävittää. Neljänteen tonttiin on alustava varaus. Rakentaminen etenee sitä mukaa, kun perinnerakentajat ottavat tontteja haltuunsa eli hissukseen omaan tahtiinsa ilman kiirettä, koska rakentajat ovat yksityisiä eivätkä julkisia. Toivotaan, että lama kukistuu ja ihmiset voivat taas tehdä pidemmän aikavälin suunnitelmia! 

Kitinojan perinnekylällä on nyt myös oma Facebook-sivu, jonne laitetaan jatkossa blogilinkkejä sekä uutisia sitä mukaa, kun jotain uutta tapahtuu! 

Mistä voi jatkossa lukea perinnerakentamiseen ja rakennusperintöön liittyvistä asioista? 


Omat aiheeseen liittyvät blogipäivitykseni kirjoitan nyt Pohjalaistaloverkoston blogiin osoitteeseen https://pohjalaistaloverkosto.blogspot.fi    Pohjalaistaloverkosto on eteläpohjalaisten alan erityisosaajien ja yrittäjien yhteenliittymä, johon edelleen toivotetaan tervetulleeksi uusia kriteerit täyttäviä jäseniä. Verkoston laajentumista Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan puolelle on toivottu, ja varmaan jossain vaiheessa näin tapahtuukin. 


Internetiin on avattu www.pohjalaistalo.fi -portaali, joka on vielä keskeneräinen, mutta johon jatkossa ja vuosien mittaan kootaan uutta materiaalia ja ajankohtaistietoa pohjalaisesta rakennusperinnöstä ja perinnerakentamisesta. 

Edelleen, Pohjalaistaloverkosto toimii jatkossa Pohjalainen Rakennusperintö ry:n jaostona. Myös Pohjalainen Rakennusperintö ry löytyy Facebookista ja sen blogi päivittyy osoitteessa http://pohjalainenrakennusperinto.blogspot.fi/    Yhdistyksen tiedotustiimiin etsitään yhteyshenkilöitä eri puolilta vanhaa Vaasan lääniä! Toiveena on, että saisimme mahdollisimman monelta suunnalta sellaisia kontakteja tai vaikkapa "vieraskyniä", jotka voisivat kirjoittaa yhdistyksen blogiin rakennusperintöaiheisia uutisia ja kertomuksia omalta alueeltaan meidän kaikkien yhteiseksi iloksi!  Aluehan on maantieteellisesti varsin suuri ja välimatkat pitkiä, joten mitä mielenkiintoisimpia tarinoita varmasti riittää, kunhan vain löytyy kumppaneita tekstien ja kuvien tuottamiseen. Ties vaikka materiaalia kertyisi ajan mittaan aina kirjaksi saakka? 

Edelleen toiminnassa on myös Eteläpohjalaisen talon Facebook-sivu sekä Facebook-ryhmä "Pohjanmaan Rakennusapteekki", jossa vanhojen rakennusten ja kierrätettävän rakennustavaran ym. etsijät ja myyjät voivat osuttaa kysyntää ja tarjontaa toisiinsa. 

...Kyllä, kovin monta sivustoa on päässyt syntymään samojen aihepiirien ympärille!!  Pohjalaistalo.fi -portaalin kehittyessä tavoitteena on luoda siitä nämä kaikki yhteen kokoava sivusto, jonka kautta kaikki tieto löytyy samoilta sivuilta. 

Mitä tapahtuu Kosken Rannalta -blogille jatkossa? 


Meno kosken rannalla saattaa pian olla yhtä villiä kuin koskessakin ;)


Olen hieman miettinyt, että voisin tyhjentää tätä blogia ja ottaa sen "uudelleen" käyttöön ihan omana bloginani, kun kerran kaikki em. asiat löytyvät nyt muualta. Jos tähän löytyy kevään ja tulevan kesän kuluessa aikaa ja energiaa, sisältö muuttuu ihan kokonaan. Siihen saattaa tulla kourallinen kädentaitoja, sipauksellinen sisustusta, hatullinen historiaa, mitallinen maaseutua - ja muitakin mietteitä kulloisenkin harrastuksen ja tunnelman mukaan?  

Suosittelen siis lukijoita hakeutumaan mainitsemilleni uusille sivustoille - ja varautumaan tällä sivustolla myllerrykseen, joka ei kenties jätä jäljelle mitään vanhaa.   Jos myllerryksen jälkeen tuntuu siltä, että blogi yhä kiinnostaa, tervetuloa uuden Kosken Rannalta -blogin lukijoiksi myös jatkossa :D

Kiitän ja kumarran yhteisestä matkasta tähän saakka!  

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti